skip to Main Content

Energielabel woning EPA-W

Wij zijn gecertificeerd voor de uitgebreide methode voor het
opstellen van energielabels.

Regelgeving

Vanaf 1 januari 2015 is de wet- en regelgeving betreffende het energielabel veranderd. Alle particuliere woningbezitters ontvingen een vereenvoudigd label en alle overige partijen zoals woningcorporaties kunnen, aan de hand van de Energie Index, het energielabel van een woning laten bepalen door een EPA-W adviseur. Het energielabel is verplicht bij verhuur, verkoop of oplevering van een woning!

Er zijn een aantal uitzonderingen zoals monumenten, tijdelijke woningen en woonboten.

Gecertificeerd

Wij zijn gecertificeerd voor de uitgebreide methode voor het opstellen van energielabels. Wij stellen maatwerkadviezen met Energie-Index op om doelstellingen van klanten (projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties, makelaars, etc.), een bepaalde Energie-Index te realiseren voor renovatieprojecten. In de maatwerkadviezen wordt aangegeven, wat voor isolatie, glas, ventilatie, verwarming, zonneboiler, PV-cellen dienen te worden toegepast om aan de vereiste energie-index te voldoen.

Bij verhuur dient de eigenaar/verhuurder het energielabel aan te vragen.
Bij verkoop van het pand dient de huidige eigenaar/verkoper het energielabel aan te vragen.

Hoe regelt u een energielabel?

Allereerst voert u op onderstaand formulier de gegevens in van het object, u kunt hier eventueel ook tekeningen bevoegen om een goed beeld van het pand te krijgen. Aan de hand van deze gegevens maken wij een offerte.

Indien de opdracht aan ons gegund wordt komen wij op locatie langs voor een inspectie waarbij de volgende zaken worden opgenomen:
– opnemen vierkante meters vloer, gevels, ramen, panelen en daken.
– opnemen installatie tbv verwarmen, koelen en ventileren van het gebouw.

Op kantoor worden de verzamelde gegevens verwerkt in de software en daar volgt het energielabel uit. A is energiezuinig en G is energieonzuinig. We registreren het energielabel bij RVO. Het energielabel is ook terug te vinden op ep-online.nl. Na registratie ontvangt u het energielabel per e-mail.

Het energielabel blijft 10 jaar geldig.

Energielabel aanvragen

  • Sleep bestanden hierheen of
    Max. bestandsgrootte: 64 MB.

    Back To Top