Indien u uw bestaande woning woning gaat verkopen of verhuren dan heeft u een energielabel woningbouw basis nodig. Voor een woning gebouw na 2021 dient het energielabel woningbouw detail te worden overlegd.
Dit is verplicht voor alle bestaande gebouwen met een bouwjaar vóór 2021. Al meer dan 15 jaar zijn wij gespecialiseerd in het opstellen van energiealabels voor zowel woningbouw als utiliteitsbouw (bedrijfspanden).
Een EP-adviseur van Bosser Energie Prestatie b.v. komt bij de woning langs om metingen te verrichten en bewijslast van te leggen van bijvoorbeeld aanwezigheid van isolatie. Hierbij worden de vierkante meters, vloer, gevel, dak, ramen, deuren berekend. Er wordt vastgelegd hoe de woning, geventileerd, verwarmd, eventueel gekoeld, hoe het warmtapwater geregeld is, of er zonnepanelen aanwezig zijn. Al deze kenmerken worden vastgelegd dmv fotobewijslast en onderbouwingen van bijvoorbeeld facturen.
Hoe regelt u een energielabel?
Allereerst voert u op onderstaand formulier de gegevens in van het object, u kunt hier eventueel ook tekeningen bevoegen om een goed beeld van het pand te krijgen. Aan de hand van deze gegevens maken wij een offerte.
Indien de opdracht aan ons gegund wordt komen wij op locatie langs voor een inspectie waarbij de volgende zaken worden opgenomen:
– opnemen vierkante meters vloer, gevels, ramen, panelen en daken.
– opnemen installatie tbv verwarmen, koelen en ventileren van het gebouw.
Op kantoor worden de verzamelde gegevens verwerkt in de software en daar volgt het energielabel uit. A is energiezuinig en G is energieonzuinig. We registreren het energielabel bij RVO. Het energielabel is ook terug te vinden op ep-online.nl. Na registratie ontvangt u het energielabel per e-mail.
Het energielabel blijft 10 jaar geldig.
Wat is een energielabel?
Een energielabel geeft de energiezuinigheid van een woning of gebouw aan. A++++ (energiezuinig) tot energielabel G (energie-onzuinig).
Hoe lang is het energielabel geldig?
Het energielabel is 10 jaar geldig.
Is een energielabel verplicht bij verkoop of verhuur van een woning?
Ja het is wettelijk verplicht om een geldig energielabel te overleggen bij verkoop of verhuur van een woning.
Wat gebeurt er als ik mijn woning verkoop of verhuur zonder energielabel?
Dit kan leiden tot boetes. Het is daarom belangrijk ervoor te zorgen dat u een geldig energielabel heeft.
Wanneer ontvang ik mijn energielabel?
Het energielabel ontvangt u doorgaans binnen 5 werkdagen na de inspectie.
Hoe lang duurt de inspectie van mijn woning?
De inspectie neemt ca. 1 – 1.5 uur in beslag.
Hoe wordt het energielabel bepaald?
Het energielabel wordt bepaald op basis van de kenmerken van de woning zoals isolatie, verwarming, ventilatie, eventueel koeling en zonne-energie. De adviseur dient verplicht de protocollen te volgen en de informatie die verkregen is, in te voeren in de software. Hieruit volgt het energielabel.
Wat zijn de kosten voor het opstellen van het energielabel?
De kosten voor het opstellen van het energielabel hangen af van de grootte en complexiteit van uw woning. U kunt bij ons daarom kiezen om een geheel vrijblijvende offerte te laten opstellen.