BENG berekening, Energielabel, luchtdichtheidsmeting?
Wij zijn gecertificeerd
Energielabel
BENG Berekening
Energielabel woning
Energielabel bedrijf
Energielabel detail
Meer informatie →
Energielabel
BENG Berekening
Energielabel woning
Energielabel bedrijf
Energielabel detail
Meer informatie →
Gecertificeerd
Wij zijn gecertificeerd voor de uitgebreide methode voor het opstellen van energielabels. Wij stellen maatwerkadviezen met Energie-Index op om doelstellingen van klanten (projectontwikkelaars, aannemers, woningcorporaties, makelaars, etc.), een bepaalde Energie-Index te realiseren voor renovatieprojecten. In de maatwerkadviezen wordt aangegeven, wat voor isolatie, glas, ventilatie, verwarming, zonneboiler, PV-cellen dienen te worden toegepast om aan de vereiste energie-index te voldoen.
Bij verhuur dient de eigenaar/verhuurder het energielabel aan te vragen.
Bij verkoop van het pand dient de huidige eigenaar/verkoper het energielabel aan te vragen.
Hoe regelt u een energielabel?
Allereerst voert u op onderstaand formulier de gegevens in van het object, u kunt hier eventueel ook tekeningen bevoegen om een goed beeld van het pand te krijgen. Aan de hand van deze gegevens maken wij een offerte.
Indien de opdracht aan ons gegund wordt komen wij op locatie langs voor een inspectie waarbij de volgende zaken worden opgenomen:
– opnemen vierkante meters vloer, gevels, ramen, panelen en daken.
– opnemen installatie tbv verwarmen, koelen en ventileren van het gebouw.
Op kantoor worden de verzamelde gegevens verwerkt in de software en daar volgt het energielabel uit. A is energiezuinig en G is energieonzuinig. We registreren het energielabel bij RVO. Het energielabel is ook terug te vinden op ep-online.nl. Na registratie ontvangt u het energielabel per e-mail.
Het energielabel blijft 10 jaar geldig.
Vereenvoudigd energielabel
Voor woningen is het voorlopig energielabel bepaald aan de hand van het bouwjaar en de energielabels van de omliggende woningen. De bewoner kan zelf het energielabel online omzetten in een definitief label door bewijsmateriaal te leveren voor de energiezuinigheid van de woning. Het verschil tussen het vereenvoudigd label en de Energie Index zit in de nauwkeurigheid. Voor een energielabel wordt gekeken naar de woning; woningtype, bouwjaar, gebruiks-/woonoppervlak. Daarnaast wordt bij het vereenvoudigd label gekeken naar negen energetische kenmerken. Voor het bepalen van de Energie Index wordt gekeken naar honderdvijftig kenmerken van de woning